BLOG: Huidverzorgingsritueel voor beginners


We are all different. En dat geldt ook voor onze huid, het grootste orgaan van ons lichaam.

We staan allemaal wel eens op met een ‘OH MY’ gevoel, of het nu een puist is die een iets te prominente plaats heeft ingenomen op jouw voorhoofd, of kraaienpootjes die meer weg hebben van van ooievaarspoten, of pigmentvlekjes die plots overal opduiken. We hebben allemaal een huid met specifieke noden en wensen. Alles begint dan ook bij een persoonlijk huidverzorgingsritueel. Het is onmogelijk om 1 huidverzorgingsritueel uit te werken dat goed is voor iedereen en dat vast staat voor het leven. Jammer maar helaas, we weten namelijk allemaal dat de huid verandert bij het ouder worden, maar deze kan ook veranderen volgens de seizoenen, door voeding en heel veel andere factoren…

Het zoeken naar het voor jou gepaste ritueel kan vervelend zijn, maar kan vooral ook duur uitvallen. Vandaar dat we op onze pagina bepaal jouw huidtype trachten om jou stap voor stap te begeleiden bij het bepalen van jouw specifieke huidtype. Hiermee hopen we het welgekende verschijnsel van overvolle badkamerkastjes met een veelvoud aan amper gebruikte of zelfs ongeopende potjes/tubes/pompjes/sprays etc… te vermijden.  Eens het voor jou duidelijk is over welk huidtype je beschikt, kan je van start gaan met het uitpluizen van de door ons geselecteerde clean en/of natural cosmeticaproducten voor jouw welbepaalde huidtype… And say hello – to that natural looking glow!

We moeten natuurlijk realistisch zijn. Er is niet 1 product dat alles kan. Producten moeten de handen in elkaar slaan en samenwerken. De, wij herhalen - DE basis van alle routines voor een gezonde huid zijn volgende stappen: reinigen – exfoliëren –  en een dag- en nachtcrème.

Welk huidtype je ook hebt, ieders huidverzorgingsritueel bestaat uit minimaal 5 producten:

  • Gezichtreiniger
  • Exfoliant (om dagelijks of wekelijks aan te brengen)
  • Een dagcrème
  • Zonnebescherming (tenzij jouw dagcrème al een SPF bevat)
  • Nachtcrème

Bovenstaande opsomming klinkt voor sommigen misschien overdreven, maar geloof ons vrij, eens je de voor jou geschikte producten gevonden hebt, zal dit je veel onnodige kosten en frustraties besparen. Deze basis van 5 producten kan natuurlijk uitgebreid worden volgens de specifieke noden van jouw huid. 

De werking van huidverzorgingsproducten is optimaal als ze in laagjes aangebracht worden. Vandaar dat we voor elk huidtype een dag- en nachtritueel hebben uitgewerkt in de vorm van een stappenplan. Van zodra je het juiste ritueel volgt voor jouw huid zal je een duidelijk verschil merken. Bouw het gebruik van jouw nieuwe ritueel met bijhorende producten op, en gebruik ze minimaal 2 à 3 keer per week. Vermoedelijk heb je geen instant ‘ How you doin’ ?’ gevoel bij het aankijken van jouw spiegelbeeld maar je zal na enige tijd merken dat jouw huid meer begint te stralen, en het gewenste effect zichtbaarder wordt. Voor de ene huid zal dit na enkele dagen zijn, voor de andere na enkele weken.

Onze boodschap voor een geschikt huidverzorgingsritueel luidt dan ook als volgt: ‘Simplicity is the key to revealing your natural grace’.(Picture found on Pinterest)

Meer items BLOG: Huidverzorgingsritueel voor beginners
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x