FOODBLOG snack - Chocolade met granaatappel en gekonfijte gember

Ziet er niet alleen mooi uit, maar smaakt ook overheerlijk! Dit SUPER- eenvoudige gerecht combineert zoet-scherp en pittig… En vormt een ideaal dessertje of tussendoortje in deze zonnige zomertijden. 

Ingrediënten:

  • pure chocolade (liefst 85% cacao of meer)
  • granaatappel
  • gekonfijte gember met rauwe honing (gembersiroop hou je over als extraatje!)
  • zeezout


SUPER SKIN FOODS


Granaatappel: Granaatappels bevatten prachtige pitjes, die niet alleen mooi ogen maar ook boordevol vitamine C zitten. Vitamine C is onze nummer 1 wat betreft huidverjonging. Niet alleen inwendig maar ook uitwendig. Door zijn hoge dosis aan vitamine C stimuleert de granaatappel de collageen en elastine productie in ons lichaam. Elastine en collageen helpen de huid om er jong en stralend uit te zien. Ze kunnen een beschadigde huid sneller helpen herstellen en hebben een ontstekingsremmende werking. Indien je last hebt van acne kunnen ze dus een welkome aanvulling vorming in jouw anti-acne dieet. Granaatappelpitjes vormen bovendien een goede detox voor jouw lichaam, en onthoud: gezonde darmen zorgen voor een stralende huid!


Pure chocolade: Chocolade is goed voor jouw huid! Laat ons wel even verduidelijken: pure chocolade met liefst een zo hoog mogelijk percentage aan cacao en zo weinig mogelijk suikers ( hoe hoger het percentage cacao, hoe beter voor jouw huid, ga dus zeker voor minstens 85%). Pure chocolade zit namelijk vol antioxidanten, meer bepaald flavonolen. Deze zorgen er voor dat jouw huid beschermd wordt tegen de  schadelijke UV stralen. Daarenboven heeft het een ontstekingsremmende werking in jouw lichaam, wat ideaal is voor mensen met rosacea en eczeem. We weten allemaal wel dat het eten van chocolade ons een gelukzalig gevoel schenkt. Ons lichaam maakt namelijk bij het eten van chocolade het gelukshormoon dopamine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat de productie van stress hormonen wordt gereduceerd: a happy mind means a happy skin! 


Gember: Gember is algemeen gekend voor zijn smaak, maar ook voor zijn kalmerend effect op de maag en als wondermiddel bij het voorkomen van een verkoudheid en griep. Wat minder algemeen geweten is, is dat gember ook vroegtijdige veroudering tegengaat. Gember heeft namelijk een remmende werking op de afbraak van elastine en laat dat nu juist grote oorzaak van rimpels en fijne lijntjes zijn! Aanvullend kan gember met zijn hoge dosis aan antioxidanten de huid een gezonde glans bezorgen waardoor je terug een egalere teint verkrijgt. Gember kalmeert namelijk de huid door zijn zuiverende en ontstekingsremmende werking. Het vermindert ontstekingen, het vormt een hindernis voor de bacterie die acne veroorzaakt en kan ook een welkome aanvulling zijn in het dieet van mensen die huidaandoeningen hebben zoals eczeem en psoriasis. Zijn ‘detox powers’ zullen jouw huid een gezonde gloed schenken!

 

LET'S START


De chocoladereep:

360 gram 85% pure chocolade – pitjes van 1 granaatappel (halveer de granaatappel en klop de pitjes er boven een kommetje uit met een eetlepel. Dep ze droog met een keukenpapiertje) – 1 eetlepel gekonfijte gember (meer mag altijd ) – een halve theelepel fijn zeezout

Bekleed een bakplaat met een bakpapier of siliconen matje.

Vul een kleine kookpoot met een bodempje water en plaats deze op een middelhoog vuur. Breek de chocolade in kleine brokjes en doe deze in een glazen kom. Deze kom plaats je op de kookpot met warm water. Blijf roeren in de chocolade tot deze gesmolten en glad is. 

Voeg nu de helft van de granaatappelpitjes, de gekonfijte gember en zeezout toe. Meng dit alles voorzichtig met een spatel zodat je de zaadjes niet beschadigd.

Giet het chocolade mengsel op de bekleedde bakplaat en spreidt deze uit in de vorm van een rechthoek van 20 op 25cm.

Verdeel de resterende granaatappelpitjes gelijkmatig over de chocolade en druk ze voorzichtig aan in het mengsel. 

Plaats de bakplaat in de koelkast voor minstens 1u. Hierna kan je de chocoladereep (voorzichtig) in stukken breken en opdienen (of zelf van smullen). Je kan de chocolade zeker 5 dagen in de koelkast bewaren, maar weinig kans dat je dat lukt!


ENJOY!

Meer items FOODBLOG snack -  Chocolade met granaatappel en gekonfijte gember
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x